پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3898
-
الف
+

پایان نخستین رویداد سینمایی صربستان در ایران

هفته فیلم صربستان در ایران با اکران هفت فیلم برتر از این کشور به کار خود در شیراز پایان داد.

هفته فیلم صربستان در ایران با اکران هفت فیلم برتر از این کشور به کار خود در شیراز پایان داد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از ایرنا، این برنامه فرهنگی با همکاری مشترک مرکز فیلم صربستان و گروه سینمایی هنروتجربه از اول شهریورماه به طور همزمان در شهرهای تهران، تبریز و شیراز آغاز شد و شامگاه چهارشنبه در پردیس سینمایی گلستان به پایان رسید. 

سفیر صربستان در تهران در سخنانی در این آیین گفت: این نخستین رویداد سینمایی صربستان در ایران بود و به همین دلیل از گروه هنر و تجربه که امکان این تعامل فرهنگی را فراهم کردند، تشکر می‌کنم. 

"دراگان تودوروویچ" برگزاری این جشنواره را نقطه آغازی برای فعالیت‌های فرهنگی و سینمایی دوجانبه میان ایران و صربستان دانست و ادامه داد: این برنامه‌ها در آینده بیش از پیش ادامه خواهد یافت. 

وی با اشاره به برگزاری هفته فیلم ایران در صربستان که به صورت همه‌ساله در این کشور برگزار می‌شود، گفت: مردم صربستان فیلم‌های ایرانی را بسیار دوست دارند و کارگردانان ایران را می‌شناسند. 

سفیر صربستان در ایران، فیلم را بخشی از فرهنگ اشتراکی مهم بین این دو کشور خواند و اظهار داشت: امیدوارم به‌زودی فیلم‌های بیشتر و جدید‌تری از سینمای صربستان ببینید. 

مدرسه ملی سینمای ایران و صربستان تفاهم‌نامه همکاری امضا می کنند 

کارگردان فیلم "فرزند هیچکس" که فیلم یادشده تنها فیلم بلند کارنامه اوست و بیشتر باعنوان بازیگر و نویسنده تئاتر شناخته می‌شود، دغدغه خود را از ساخت این فیلم بیان داستانی واقعی و بکر دانست که داستان مردم صربستان را تعریف می‌کند. 

«ووک روزوموویچ» با اشاره به روند هفت ساله ساخت این فیلم،‌ گفت: ساخت چنین فیلمی دشوار است چه در ایران باشید و چه در صربستان؛‌ اما مهم است اشتیاق به ساخت داستانی داشته باشید. 

وی با بیان اینکه مدرسه ملی سینمای ایران و صربستان تفاهم‌نامه همکاری امضا خواهند کرد، اظهار کرد: شرط نخستین قدم برای برداشتن این گام در حوزه فرهنگ، معرفی فیلم‌هایی از کشور ما به دانشجویان رشته سینما در ایران است. 

این کارگردان با اشاره به شباهت‌های سینمای ایران و صربستان،‌گفت: در صربستان نیز مشکلات مشابهی برای ساخت فیلم وجود دارد و وقتی قرار باشد فیلمی را به صورت محصول مشترک با اروپا ارائه دهیم، دشواری‌های مشابهی با ایرانی‌ها تجربه می‌کنیم. 

او دلیل این مشکلات را کمبود بودجه برای ساخت فیلم در صربستان و نیز ناشناخته بودن نویسندگان و کارگردانان این کشور درمقایسه با دیگر کشور‌ها به ویژه کشور‌های اروپایی دانست. 

 خوشحالم با کیارستمی عکس دارم 

در ادامه این نشست، مدیر بین‌الملل مرکز فیلم صربستان با بیان اینکه برای برگزاری هفته فیلم این کشور در ایران، از زمستان سال گذشته 25 عنوان فیلم به تهران ارسال شد، افزود: این فیلم‌ها در ژانرهای مختلف و از نسل های گوناگون سینمای صربستان بود که از سال 2013 ساخته شده بودند. 

میرولیوب موکوویچ ابراز داشت: با این عمل می‌خواستیم این آزادی عمل را به مخاطبان بدهیم تا از بین این فیلم‌ها انتخاب کنند. 

وی که از سال 1990 تا 2010 باعنوان مدیر جشنواره بلگراد فیلم‌های ایرانی را رصد می‌کرده است، گفت: در این مدت تمرکز من بیشتر بر آثار عباس کیارستمی بود و در پی عنصری ناشناخته در فیلم‌های او بودم؛‌ زیرا هدفم تحریک مخاطبان بود تا درباره سینمای ایران کنجکاو شوند. 

موکوویچ ادامه داد: بر روی پنج فیلم کوتاه کیارستمی و سه فیلم بلند او تمرکز کردم و جالب است پیش از آنکه فیلم طعم گیلاس نخل طلایی کن را بگیرد، توسط صربستانی‌ها مورد استقبال قرار گرفت. 

مدیر بین‌الملل مرکز فیلم صربستان که در سخنان خود علاقه بسیارش به آثار کیارستمی را ابراز می کرد، درباره این هنرمند فقید ایرانی گفت: خوشحالم که دو عکس با کیارستمی دارم و در جشنواره فیلم بلگراد هر روز صبح به او سلام می‌کردم. 

او با بیان اینکه فیلم‌های ایرانی در صربستان علاوه بر اکران در سینماها، در تلویزیون نیز نمایش داده می‌شود، افزود: موج جدید فیلم‌های ایرانی در صربستان طرفدار دارد و هنوز اقبال به این فیلم‌ها در سینمای این کشور ادامه دارد. 

موکوویچ آغاز اکران فیلم‌های سینمای صربستان را شروعی برای عمق‌بخشی به روابط فرهنگی این دو کشور دانست و گفت: احساس می‌کنم شرکای ایرانی نیز به همکاری با صربستان علاقه‌مندند و از همین رو باید ببینیم هر دو طرف چه چیز‌هایی برای ارائه دارند. 

حلقه مفقوده سینمای ایران فقدان تولید مشترک است 

محمدمهدی عسکرپور، کارگردان، تهیه کننده و منتقد نیز در این آیین، سینمای صربستان را سینمایی با هویت مشخص توصیف کرد و افزود: این موضوع می‌تواند برگی برنده برای سینمای یک کشور باشد. 

نایب رئیس فیاپ (مجمع عمومی فدراسیون بین المللی تهیه‌کنندگان فیلم) در آسیا با بیان اینکه فیلم‌های صربستانی در جشنواره های مختلف بین‌المللی حضور پررنگی ندارند، ابراز داشت: بخشی از این موضوع به این باز میگردد که سینمای صربستان تمرکز مشخصی بر بازارهای جهانی نداشته است. 

عسکرپور افزود: برگزاری رویداد‌های این چنینی به شناخت سینمای هر دو کشور کمک می‌کند.

وی حلقه مفقوده سینمای ایران را فقدان تولید مشترک با دیگر کشور‌ها عنوان کرد و بیان داشت: هر فیلمی از فیلمسازان ایرانی با عوامل مشترک تولید دیگر کشور‌ها تولید مشترک تلقی نمی‌شود؛ البته این موضوع دلایل سیاسی و اقتصادی بسیاری دارد که روز به روز نیز روند ساخت اثر مشترک را دشوارتر می‌کند. 

نایب رئیس فیاپ در آسیا اظهار کرد: در کشورمان همیشه درباره فرهنگ سازی در حوزه سینما و تولید مشترک صحبت میکنیم؛ اما به اقتصاد آفلاین عادت کرده‌ایم. 

این کارگردان و تهیه کننده سینما با بیان اینکه قیمت تولید فیلم در ایران آنچنان اندک است که نمی‌توانیم آن را در مجامع بین‌المللی عنوان کنیم، گفت: این موضوع باعث می‌شود در نگاه اول مسئله عدم توازن نرخ در تولید مشترک ایجاد شود. 

وی ادامه داد: البته این موقعیت باعث شده در جشنواره های مختلف حضور داشته باشیم و از این منظر جلوه‌ای مقتدرانه در سینمای جهان بیابیم؛ اما منجر به حضور ما در بازار‌ها نشده است و گمان می‌کنم در صربستان این مشکل به این معنا وجود ندارد، درواقع تصورم از سینمای صربستان این است که اقتصادی قوی برای تولید فیلم ندارد. 

 نگاهی به آثار نمایش درآمده در شیراز 
هفته سینمای صربستان شامگاه پنجشنبه اول شهریورماه همزمان با تهران و تبریز، با نمایش فیلم خاطرات لوکوموتیو ران به کارگردانی میلوس رادویچ از هنرمندان این کشور اروپایی در پردیس سینمایی گلستان شیراز آغاز شد. 

در روز جمعه دوم شهریورماه جاری، فیلم مرثیه‌ای برای خانم جی محصول سال 2017 به کارگردانی بوجان وولتیک اکران شد که برنده جوایزی همچون جایزه فیپرشی بهترین فیلم جشنواره فیلم بین المللی صوفیه، جایزه بهترین فیلم در میلوتین کولیک، جایزه در جشنواره فیلم ووک اوار و جایزه جشنواره SOFEST شده است. 

روز شنبه فیلم سرزمین محصور به کارگردانی گوران رادووانوویچ محصول سال 2017 به نمایش درآمد که جوایزی از جمله جایزه جشنواره بین المللی فیلم هند، جایزه جشنواره فیلم آوانکا، جایزه بین المللی فیلم مستقل و جایزه جشنواره بین المللی فیلم مسکو را در سال 2015 از آن خود کرده است. 

روز یکشنبه نیز به نمایش فیلم جداشده به کارگردانی ملادن کواواویچ محصول سال 2013 اختصاص داشت که این فیلم نیز جایزه جشنواره فیلم مستند و کوتاه بلگراد 2015 و جشنواره فیلم بروکلین 2015 را از آن خود کرده است. 

همچنین روز دوشنبه فیلم خارج از جنگل محصول سال 2017 به کارگردانی مارکو کاستیک اکران شد. 

روز سه شنبه نیز فیلم 'مردی که از گاوریلو پرنسیپ دفاع کرد' محصول سال 2014 ساخته سرجان کالجویچ پخش شد که جوایزی از جمله جشنواره بین المللی فیلم FEST 2015 را در پرونده دارد.

شامگاه چهارشنبه هفتم شهریورماه نیز در آخرین روز هفته فیلم صربستان، فیلم فرزند هیچکس محصول سال 2014 به کارگردانی ووک رزوموویچ به نمایش درآمد که برنده جوایزی از جمله جایزه بازیگری جشنواره فیلم ابوظبی شده و موضوع آن حفاظت از کودکان است که جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم میلواکی، جایزه جشنواره بین المللی فیلم قاهره و همچنین جایزه بهترین فیلم سینمایی از نگاه منتقدان قاهره را کسب کرده است. 
کشور صربستان در شبه جزیره بالکان و جنوب شرقی قاره اروپا قرار دارد. 

 ف ا/ ص گ

نظر شما
ارسال نظر